Քեսաբին Դիլիջանը զիջում է միայն հումուսով, թաբուլեով, տեղացիներին անծանոթ համեմունքներով: Արևելյան խոհանոցի համադամ կերակուրները հալեպահայ հայրենադարձը պատրաստում ու դիլիջանցիներին մատուցում է սեփական ձեռքով:
Քեսաբ և Հալեպ՝ Դիլիջանում: Կանաչ քաղաքում հայրենի տեղանուններով երկու ռեստորանները սիրիահայ խոհարարն է բացել Հայաստան տեղափոխվելուց հետո:
Քեսաբին Դիլիջանը զիջում է միայն հումուսով, թաբուլեով, տեղացիներին անծանոթ համեմունքներով: Արևելյան խոհանոցի համադամ կերակուրները հալեպահայ հայրենադարձը պատրաստում ու դիլիջանցիներին մատուցում է սեփական ձեռքով: