Որպեսզի հասկանալի լինի, թե ինչ տվեց ֆրանսիական բիզնեսի հայաստանյան գործունեությունը, ըստ Երևանի կոնյակի գործարանի գործադիր տնօրեն Իգոր Առաքելյանի, պետք է վերադառնալ 1998-99 թվականներ, երբ իրականացվում էր հայ-ֆրանսիական գործարքը:
Որպեսզի հասկանալի լինի, թե ինչ տվեց ֆրանսիական բիզնեսի հայաստանյան գործունեությունը, ըստ Երևանի կոնյակի գործարանի գործադիր տնօրեն Իգոր Առաքելյանի, պետք է վերադառնալ 1998-99 թվականներ, երբ իրականացվում էր հայ-ֆրանսիական գործարքը: Ժամանակաշրջանը ճգնաժամային էր հայկական կոնյակի արտահանման հիմնական՝ ռուսաստանյան շուկայի համար:
Բարձրացավ թե՛ գործարանի արտադրողականությունը, և թե՛ արտադրանքի որակը: Փոփոխություններից հետո ավելացան նաև կոնյակի իրացման ծավալները՝ նախկին մեկ միլիոն լիտրի փոխարեն, հիմա իրացվում է հինգ միլիոն լիտր կոնյակ: 2001 թվականից Երևանի կոնյակի գործարանը պայմանագրային հարաբերություններ ունի խաղողագործների հետ: Արարատում երկու, Տավուշում մեկ մասնաճյուղ ունեցող գործարանը շարունակում է խթանել Հայաստանում խաղողագործությունը:
Մանրամասները՝ տեսանյութում