Սառեցված մթերքը տարվա ցուրտ եղանակներին անփոխարինելի է, բայց կարո՞ղ է արդյոք այն փոխարինել թարմ պտուղ-բանջարեղենին:
Մրգի եւ բանջարեղենի սառեցումը եւ սառած վիճակում դրանց հետագա պահպանումը պահածոյացման լավագույն եղանակներից մեկն է: Սառեցված մթերքը տարվա ցուրտ եղանակներին անփոխարինելի է, բայց կարո՞ղ է արդյոք այն փոխարինել թարմ պտուղ-բանջարեղենին:
Որպեսզի պահպանվեն սննդամթերքում առկա վիտամիններն ու օգտակար նյութերը, պետք է ճիշտ սառեցնել մրգերն ու բանջարեղենը: Արագ եւ խորը սառեցում, սակայն, կարելի է ապահովել միայն գործարանային պայմաններում:
Մանրամասները՝ տեսանյութում