Ազգային խոհանոցը շատերը համարում են երկրի մշակույթի սիրտը:
Ազգային խոհանոցը շատերը համարում են երկրի մշակույթի սիրտը: «Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման եւ պահպանման» հասարակական կազմակերպության նախագահ Սեդրակ Մամուլյանը, սակայն, մտահոգված է: Հայաստանում խոհանոցային զբոսաշրջությունը մշակութային արժեք չի դիտարկվում:
Տուրիստական գործակալության աշխատակիցները պնդում են, որ ջանում են առավելագույն կերպով իրազեկել հյուրերին: Ինչ վերաբերում է սննդին, ապա զբոսաշրջիկներն ազատ են ընտրության հարցում:
Մշակութաբանները նկատում են, որ ուտեստների ծագման վերաբերյալ վեճեր հաճախ են լինում, իսկ պատկանելությունը ապացուցելու միակ զենքը սեփական մշակույթն ու պատմությունն առավել լավ ճանաչելն է:
Մանրամասները` տեսանյութում